BGPF: taxele locale
28.03.2024

Baza Generalizată a Practicii Fiscale a fost actualizată. Prin Ordinul nr. 115 din 25 martie 2024 Serviciul Fiscal de Stat a introdus modificări la compartimentul Taxe locale, oferind răspunsuri la întrebările prezentate în continuare.

 

6.4.4.1 Cum se stabilește cota taxei de plasare (amplasare) a publicității (reclamei) pentru difuzare a anunţurilor publicitare prin intermediul serviciilor cinematografice, video, prin reţelele telefonice, telegrafice, telex, prin dispozitivele difuzorului de publicitate exterioară, prin alte mijloace (cu excepţia TV, internetului, radioului, presei periodice, tipăriturilor)?

 

6.4.1.3 Ce se subînţelege prin mesaj de interes public”?

 

6.4.1.4 Cine este producătorul de publicitate?

 

6.4.1.5 Cine este difuzorul de publicitate?

 

6.4.1.2 Ce se subînţelege prin „publicitate exterioară”?

 

6.4.1.1 Ce este publicitatea?

 

6.4.5.1 Cum se calculează taxa de plasare (amplasare) a publicității (reclamei) pentru difuzare a anunţurilor publicitare prin intermediul serviciilor cinematografice, video, prin reţelele telefonice, telegrafice, telex, prin dispozitivele difuzorului de publicitate exterioară, prin alte mijloace?

 

6.4.3.2 Care este obiectul impunerii la taxa de plasare (amplasare) a publicității (reclamei)?

 

6.4.3.6 Vor constitui bannerele pe care se reflectă logoul companiei, amplasate în interiorul magazinului obiecte ale impunerii la taxa de plasare (amplasare) a publicității (reclamei)?

 

6.4.3.1 Care este baza impozabilă la taxa de plasare (amplasare) a publicității (reclamei)?

 

6.4.8.1 Cine este scutit de plata taxei de plasare (amplasare) a publicității (reclamei)?

 

6.4.3.7 Constituie publicitatea difuzată prin intermediul dispozitivelor publicitare amplasate pe/în mijloace de transport obiect al impunerii cu taxa de plasare (amplasare) a publicității (reclamei)?

 

6.16.1.3 Ce se subînţelege prin dispozitiv publicitar fix?

 

6.16.1.4 Ce se subînţelege prin dispozitiv publicitar mobil?

 

6.16.1.5 Ce se subînţelege prin firmă?

 

6.16.1.6 Ce se subînţelege prin publicitatea pe vehicule?

 

6.16.1.7 În ce cazuri este necesară deţinerea autorizaţiei de amplasare a publicităţii exterioare, eliberată de autoritatea administraţiei publice locale?

 

6.16.3.5 În care cazuri publicitatea difuzată prin intermediul dispozitivelor publicitare amplasate pe/în mijloace de transport este obiect al impunerii cu taxa pentru dispozitivele publicitare?

 

Totodată, întrebarea cu codul 6.4.1.7 (Este necesară deţinerea autorizaţiei de amplasare a publicităţii exterioare, în cazul amplasării acesteia pe clădiri?) a fost transmisă în arhivă.