BGPF: deducerea sumei TVA pentru marfurile, serviciile procurate
29.04.2024

Poziția oficială a Serviciului Fiscal de Stat, aprobată prin Ordinul SFS nr. 182/2024, actualizează compartimentul Taxa pe valoare adăugată din Baza Generalizată a Practicii Fiscale. Întrebările sunt prezentate în continuare, iar răspunsurile pot fi consultate pe pagina oficială a autorității.

 

28.21.50 Se atribuie oare la deduceri suma TVA aferentă bunurilor ce au constituit deşeuri, în partea ce nu depășește limitele aprobate de către conducătorul întreprinderii?

 

28.13.9 Ce regim fiscal privind TVA se aplică pentru livrările de deșeuri și reziduuri de hîrtie și de carton, de cauciuc, de plastic și de sticlă (cioburi de sticlă) din Zona Economică Liberă pe restul teritoriului vamal al Republicii Moldova? 

 

28.15.89 Se include suma TVA în preţul de achiziţie/livrare pentru mărfurile social-importante pentru care, potrivit Hotărîrii Guvernului nr.774/2016 este reglementat adaosul comercial, la completarea facturii fiscale?  

 

28.23.44 Care va fi valoarea livrării pasibile spre reflectare în boxa 5 în cazul serviciilor de comercializare a biletelor de călătorie în trafic internațional, pentru transportul efectuat de alte companii?