Pe data de 18 ianuarie 2024 Serviciul Fiscal de Stat va desfășura patru concursuri de comercializare a bunurilor confiscate. Costul total al loturilor depășește 248 mii lei. Listele mărfurilor propuse spre comercializare în fiecare caz pot fi consultate aici.
Potrivit…
Ținând cont de faptul că, modul de achitare și evidență a plăților la bugetul public național prin sistemul trezorerial al Ministerului Finanțelor în anul 2024 a suferit un șir de modificări în raport cu anul 2023, în sistemul de evidență al obligațiilor fiscale (SIA Contul…
Desfășurarea unei activități într-o zonă liberă este condiționată de aprobarea prealabilă de către biroul vamal de supraveghere a zonei libere a evidenței mărfurilor care să permită acestuia să identifice mărfurile autohtone sau străine plasate sub regimul special de zonă…
Odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru anul 2024, a fost demarat procesul de plată pe diferite mecanisme de subvenționare potrivit cererilor recepționate în anul 2023, comunică Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Astfel, AIPA a autorizat…
Modificările la Legea nr. 172/2014 privind aprobarea Nomenclaturii combinate a mărfurilor au intrat în vigoare la 12 ianuarie, în MO fiind publicată Legea nr. 435, aprobată de Parlament în lectură finală pe data de 28 decembrie 2023.
Scopul documentului este revizuirea…
Serviciul Fiscal de Stat a inițiat procesul de elaborare a proiectului de ordin cu privire la raportarea fondurilor și resurselor economice care cad sub incidența Legii nr. 25/2016 privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale. Părțile interesate pot înainta…
Beneficiarii de protecție temporară angajați vor avea aceleaşi drepturi şi obligaţii în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală ca şi cetăţenii Republicii Moldova, statutul de persoană asigurată urmând a fi acordat sau suspendat în baza informației aferente…
Astăzi, 12 decembrie, a intrat în vigoare Legea nr. 444/2023, prin care au fost operate modificări la Legea nr. 337/2022 privind Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli. Actul normativ a fost publicat în MO nr. 13-16.
Astfel, termenul de rambursare a TVA…
Dezvoltarea sectorului horticol trebuie să contribuie la reducerea dependenței de importurile produselor horticole, majorând producția internă și asigurând securitatea alimentară a țării, prevede proiectul legii horticulturii, examinat în cadrul ședinței secretarilor de stat…
Regulamentul privind condițiile de licențiere a activității farmaceutice subvenționate de stat în localitățile rurale a intrat în vigoare la 11 ianuarie 2024, Hotărârea Guvernului nr. 1036/2023 fiind publicată în MO. Scopul urmărit de autorități prin implementarea…